Collectieve betaalproducten

Currence is eigenaar van de collectieve betaalproducten Acceptgiro, iDEAL, iDIN en Incassomachtigen en verschaft licenties en certificaten voor deze producten aan banken en toeleveranciers in het betalingsverkeer in Nederland. De missie van Currence is enerzijds het faciliteren van marktwerking en creëren van transparantie in het collectieve betalingsverkeer in Nederland; en anderzijds het behouden en verder ontwikkelen van de kwaliteit, veiligheid en efficiency van de collectieve betaalproducten.

Vrijwel alle personen boven 18 jaar (en vele ook daaronder) beschikken over een betaalrekening met betaalpas waarmee ze kunnen betalen. Daarnaast maken rekeninghouders steeds meer gebruik van andere vormen van het girale betalingsverkeer, zoals Acceptgiro, Incassomachtigen via uw bank en betalen op internet met iDEAL.

We vinden het massale gebruik van deze manieren van betalen de gewoonste zaak van de wereld. Dat moet vooral zo blijven. Het betalingsverkeer in Nederland is efficiënt, veilig en snel. Het is een onmisbare spil in de economie en het is daarmee van groot maatschappelijk belang.

Meer informatie over het rollenmodel van iDEAL, iDIN en Incassomachtigen leest u hier.