iDEAL

iDEAL is een online betaalmiddel, waarmee consumenten kunnen betalen via hun eigen bank. Het is een gegarandeerde online overboeking van de IBAN van een koper naar het IBAN van de begunstigde. Niet alleen webshops maar ook andere organisaties bieden iDEAL aan. iDEAL wordt steeds vaker gebruikt voor het betalen van energierekeningen, giften aan goede doelen, opwaarderen van beltegoeden, betalen van gemeentebelastingen, verkeersboetes, etc…

iDEAL is het meest gebruikte online betaalmiddel voor Nederlandse consumenten.

De unieke kenmerken zijn:

  • Betaling door de koper via de mobiel bankier app of internetbankieromgeving;
  • Realtime betaalbevestiging voor en een daarop volgende onherroepelijke overboeking naar het IBAN van de begunstigde;
  • Geschikt voor direct online betalen en voor betalen achteraf, via een link in een e-mail of een QR-code.

Aan de hand van een demo laten we u stap voor stap zien hoe de betaling plaatsvindt. Van winkelwagentje tot en met betaalbevestiging. Start de demo.

Kerncijfers iDEAL
Er zijn meer dan 100.000 webwinkels en andere organisaties (zoals bijvoorbeeld goede doelen) die iDEAL aanbieden. Daarmee is iDEAL ruimschoots het meest geaccepteerde betaalmiddel voor online betalingen.

Met iDEAL betalen?
Wilt u meer weten over hoe u met iDEAL kunt betalen? Kijk dan op de website van iDEAL voor meer uitgebreide informatie voor consumenten.

iDEAL als betaalmiddel op uw website?
Biedt u online producten of diensten aan en wilt u deze snel, betrouwbaar en efficiënt laten afrekenen? U moet dan een iDEAL-overeenkomst afsluiten met een van de Acquirers of een Payment Service Provider (CPSP) die verschillende (iDEAL) internetkassa’s aanbieden. Kijk op de website van iDEAL voor meer uitgebreide informatie voor bedrijven.

iDEAL-partner worden?
Wilt u als betaaldienstverlener iDEAL aanbieden aan consumenten of bedrijven? Uw instelling dient zich dan door Currence te laten certificeren. Kijk op de website van iDEAL voor meer uitgebreide informatie voor iDEAL Partners.