Banken storten begin 2015 resterend Chipknip-saldo terug op betaalrekening

Amsterdam, 8 december 2014 – Chipknip stopt op 31 december 2014. Banken storten begin 2015 het nog resterende Chipknip-saldo terug op de betaalrekeningen van hun klanten. Consumenten hebben naar verwachting nog saldo op hun Chipknip staan na 1 januari 2015. Daarom heeft Currence, merkeigenaar van Chipknip, samen met haar licentiehouders besloten de overblijvende saldi van Chipknip-passen actief aan klanten terug te storten.

Banken die passen met Chipknip in omloop hebben, storten in 2015 automatisch de resterende saldi op de betaalrekening van hun klanten. Iedere bank maakt bekend wanneer zij in het eerste kwartaal van 2015 de resterende Chipknip-saldi zal terugstorten.
In incidentele gevallen is het niet mogelijk om een resterend Chipknip-saldo automatisch terug te storten. Bijvoorbeeld omdat de bijbehorende rekening niet meer bestaat.

Klanten die in 2015 na de uitbetaaldatum van hun bank niets hebben ontvangen maar dat wel hadden verwacht, kunnen hierover contact met hun bank opnemen. Voor zover niet automatisch uitbetaald, blijft het overgebleven saldo bij banken beschikbaar voor restitutieverzoeken van Chipknip-kaarthouders.

Dit jaar nog zelf terugstorten
Advies aan klanten is om voor 1 januari zelf het Chipknip-saldo eenvoudig en snel terug te storten. Dit kan in 2014 nog op ieder Chipknip-oplaadpunt. Steek de pas in, druk op 1 en zet uw saldo op 0. Het bedrag staat dan binnen 2 werkdagen op de betaalrekening.