MENU

Nieuws

 1. Consument lijkt klaar voor IBAN

  Acceptgiroverspreiders versturen sinds begin van dit jaar alleen nog maar IBAN-Acceptgiro’s. Afgelopen week was van alle verwerkte Acceptgiroformulieren bijna 98% een IBAN-Acceptgiro. 92,5% van deze IBAN-Acceptgiro’s is op de juiste manier ingevuld: met een IBAN.

  Lees meer »
 2. Chipknip eindigt, ook in de vending

  Het gebruik van Chipknip stopt definitief op 1 januari 2015. Chipknip gebruikt het achterhaalde X.25 telecommunicatienetwerk en de verouderde binnenlandse betaalinfrastructuur.

  Lees meer »
 3. Laatste jaar van Chipknip

  Vanaf 1 januari 2015 kan Chipknip niet meer worden gebruikt. Dat is in maart 2013 door Currence, de merkeigenaar van Chipknip, aangekondigd. De banken en Currence raden ondernemers met klem aan om voor 1 oktober 2014 alternatieve betaalmiddelen te accepteren, bijvoorbeeld pinnen of elektronische betaalmiddelen die voor een selecte groep beschikbaar zijn.

  Lees meer »
 4. Record aantal iDEAL-betalingen in 2013

  De online betaalmethode iDEAL heeft ook in 2013 weer records gebroken. In heel 2013 werd meer dan 142,5 miljoen* keer met iDEAL afgerekend, een stijging van 21,6% (2012: 117,2 miljoen). Voor de groei van het aantal iDEAL-betalingen was in 2013 het toenemende gebruik van smartphone en tablet een belangrijke ontwikkeling.

  Lees meer »
 5. Eerste IBAN-Acceptgiro’s verwerkt

  Belangrijke mijlpaal in de overgang naar Europees betalen (SEPA). Nederland is op weg naar betalen met IBAN, het nieuwe Europese bankrekeningnummer. Sinds maandag 1 juli 2013 kunnen consumenten zowel de Acceptgiro als een IBAN-Acceptgiro ontvangen.

  Lees meer »
 6. Start IBAN-Acceptgiro

  Nederland zet weer een belangrijke stap op weg naar betalen met IBAN. De Acceptgiro is geschikt gemaakt voor IBAN. De nieuwe Acceptgiro heet IBAN-Acceptgiro

  Lees meer »
 7. Aantal iDEAL-betalingen weer gestegen (+25%)

  Focus voor overgang naar Europees betalen in 2013. Het gebruik van het online betaalmiddel iDEAL is in 2012 opnieuw sterk gestegen. Het aantal transacties steeg met meer dan 25 procent tot een totaalwaarde van 8,8 miljard euro.

  Lees meer »